Autor Téma: Na co si dat pozor pri koupi moto?  (Přečteno 11767 krát)

0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.

Offline jenda

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
  • R1 Pyčo!
Na co si dat pozor pri koupi moto?
« kdy: Úterý, 02/12/2008, 21:22 »
Zdar vsem motorkarum a motorkarkam, mel bych na Vas na vsechny prosbu jestli by jste mi poradili na co si dat pri koupi moto dat asi tak pozor jelikoz si jedu v sobotu kdyz bude pekne projet Horneta tak abych tak zhruba vedel. Na motorku sem se byl uz jednou podivat ale bylo seredne tak jsem ji neprojizdel jen jsme ji natocili a poslech se si ji. Pri osahavani svodu byl levej svod uplne studenej takze nepalil ale az po chvilce se chytnul a palil, dodam ze motorka predtim stala 3 mesice takze se tomu ani nedivim, moto byla lehla a podle vseho to vypada ze jen lehce, nic neni extra odreny vika motoru nic, je pravda ze plasty byli lehce odreny a ted jsou po laku ale asi to nebyla zadna velka bouracka ptz plasty vareny nejsou, z motoru se zadne zvuky neozyvali jen se mi furt nezdal ten jeden valec jako kdyby to obcas vynechavalo, s majitelem sem se domluvil na tom ze zkusi vymenit svicky a benzin a pak ze bzch se na to zajel mrknou, jinak dorazy jsem zkontroloval a levy byl tak o 1cm posunuty dozadu coz bych rek ze je pochopytelny kdyz to lezelo, kotouce nejako slitany nejsou desky jsou zanovni, jinak nevim co bych jeste zkontroloval dystak prosim poradte na co si dat jeste bacha pri projizdce, kdyby jste mel nahodou nekdo v sobotu cas a chtelo by se vam se mno se na motku zajet mrknou a projet ji byl bych velice rad. Omlouvam se za hacky a carky a prip. preklepy ale pisu na english klavesnici  ;D. S pozdravem Jenda
Jawa 21, Simson SR50, Cagiva Elefant 125 (trhač asfaltu), MZ 125 SM, Honda CB600 F Hornet, Yamaha YZF R1

Offline Boris

• Aktivní člen
Re: Na co si dat pozor pri koupi moto?
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 02/12/2008, 22:38 »
Jendo,
sice primitivní rada, ale nezapomeň na papírový války, kontrola techničáků, VIN, majitele (pokud je ženatej, měla by dát souhlas s prodejem i manželka, i moto je SJM (to není sexuální technika, ale společné jmění manželů), nezapomeň se podívat jestli má platnou TK. Já jsem vždycky chtěl moto se servisní knížkou, opět by měly souhlasit čísla v servisce a nějak rozumně odpovídat km.

Při jízdě by mělo moto jet rovně i když nedržíš řídítka, zkus brždění a opět si hlídej jestli netáhne ke straně. Po pádu bys měl věnovat to úsilí a odstrojit plasty tak abys viděl na celej rám,  hledáš poškození rámu, přelakované či zakytované podezřelosti.

Good luck :-)

BMW F650 CS '04

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #2 kdy: Středa, 03/12/2008, 08:34 »
Nazdar Jedno...ty zase nemáš co dělat co...

No, na Hornetu bych se nezabejval sundáváním plastů, jelikož jich tam moc není. Jedno ty bejku jeden, jestli je to ten kousek co jsem viděl u špatase, tak wod toho pracky pryč... Nevim jak v reálu, ale jestli má motorka tolik nalepenejch serepetiček na motoru, tak je to ležák ležáčtější nežli Plzeňskej Prazdroj!!! Jestli to má posunutej doraz o jeden cm, tak je kámo docela dost tudíž to muselo dostat pecku jako kráva. Jestli se na tom teda jako zkusiš projet, taxi hlavně pohlídej ložisko v kruku, jehož správnou funkci poznáš tak, že se ti nebude sekat řízení a nebude to mít vakl. Jinak hele ten válec. Já nevim jak u hornetů, ale u jinejch motorek, který stojej přes zimu za normálních podmínek stojej by neměl mít vliv nějakej delší odstav. Jestli to de na 3 válce, tak to může bejt vadnou svíčkou nebo vadným rozdělovačem a nemluvě o prasklý membráně. Jestli je to vadná membrána, tak je to kámo pálka, jelikož si myslim, že se prodávaj 4 v kuse. Alternativa je taky špatně sežízený podtlaky. Jinak jak psal Boris o házení řidítek nebo co, tak to může mít na svědomí víc vlivů. Špatně sjetá guma, blbě vyvážený kolo, nebo v háji již zmiňované ložisko krku. Jako mezi náma, Hornet je hroznej držák, vydrží toho víc nežli gdejakej fazer apod. Dílů je na to mraky, ale hele, dávej bacha aby sis zase nesral do bot, jako s těma předešlejma jebkama. Nevim co mě ještě napadá. Jo a s tím SJM, to není až zase tak pravda, jestli je stroj psanej na jednoho člověka a jsou oddání až od data registrace, tak je to ve vlastnictví týpka. Jo a taky, pokud vim, tak každá ženská je ráda, když jde mašina z baráku...
Jo hele...ještě, omrky si těstnost vidlic a zadního odpružení, první ročníky hornetu s tím měli trošičku trable. Zadní péro je krásně dostupná. Řetězovku si omrkni taky, ale to jsou spotřební věci. Ještě mě napadá převodovka. Neměla by mít žádnej vakl. To jestli ho má poznáš tak, že nejlepe na jedničku nebo dvojku to trochu roztočíš (bacha abys nehodil záda) a potom malinko ubereš, takhle to uděláš párkrát a když se tam nebude něco kroutit, nebo nějako v tom rachtat, tak by to mělo bejt v cajku. Jinak hele, neděs se toho, že při přeřazování z jedničky na dvojku v tom trochu lupne, to je klasika...
Hele kam si pro to jedeš?
Hayabusa 1,3 MPi

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #3 kdy: Středa, 03/12/2008, 08:34 »
ty wole...já se rozepsal...  ;D  ;D  ;D
Hayabusa 1,3 MPi

Offline jenda

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
  • R1 Pyčo!
« Odpověď #4 kdy: Středa, 03/12/2008, 15:35 »
Diky, za rady, no jedu si pro to do Hlinska coz je asi 10km ode me, domluvil jsem se s tim klukem ze zkusi vymenit benzin a tu svicku a pak by jsme to zkusili, jinak ten klucina zenatej neni takze tahle starost odpada a motorka byla dotazena myslim ke konci roku 2007 a nebo zacatkem roku 2008 a od ty doby nebyla prihlasena! c coz se mi extra nelibi ale myslim ze by v tom nemel bejt problem, technickou by to melo mit tak sna to bude ok, prevodovka lehce "hucela" ale byl to jen takovej lehounkej selest kterej po vymacknuti spojky prestal a co jsem cet tak u horneta to je normalni ale rikam bylo to jen lehce zadny skvrceni nebo cvakani jen selest. Docela by se mi hodilo kdyby nekdo z vas co uz jste meli tu cest se 4valcem jste meli v sobotu cestu kolem ale s tim nepocitam, v sobotu se na nej jedu jeste jednou mrknout a projet ho a kupovat bych ho mel pripadne az po novym roce. Diky s pozdravem Jenda
« Poslední změna: Středa, 03/12/2008, 16:06 od jenda »
Jawa 21, Simson SR50, Cagiva Elefant 125 (trhač asfaltu), MZ 125 SM, Honda CB600 F Hornet, Yamaha YZF R1

Offline Darkness

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
« Odpověď #5 kdy: Středa, 03/12/2008, 15:47 »
Hele Godzi radí. Bejt to někdo cizí, pošle ho do... googlu, ale Jendy se bojí aby nedostal na tlamu :)))
Suzuki DL 650 V-STROM (Týna :) )
bejvalky: Kawasaki ZZR 600, Cagiva Canyon 500, Jawa 350-634, Jawa 350-639, Simson S51 enduro, Gilera skutr

Offline Mára 1100XXSuperBlackbird

• Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 06:39 »
Čau Jendo říkáš v sobotu no pokud to nebude v 6.oo tak bych se tam mohl ukázat, teda pokud o to stojíš . ;D
Každému co si zaslouží :-) Yamaha FZR 1000 ,Honda Varadero 1000 XL ,Honda 1100XX Superblackbird

Offline jenda

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
  • R1 Pyčo!
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 07:19 »
Čus Máro, no stojim o to určitě  ;) mělo by to být nějako odpoledne asi v 6.00 to určitě nebude  :), viděl bych to pokud nebude pršet nebo sněžit tak asi tak kolem 14.00 odpoledne, záleží na tobě jak budeš mít čas  ;). Díky

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 08:02 »
Abych tebe nevyguglil!!!  ;D
Hele Jendo, já mám v sobotu čas asi...teda na tu šestou se taky asi nechytám, ale jinak přes den bych do stíhal v klidu. Tak dej když tak vědět na ajsíkjů nebo sem jakou máš časovou představu...
« Poslední změna: Čtvrtek, 04/12/2008, 09:27 od godzi »
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Lukasrd169

• Aktivní člen
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 15:32 »
Hele jendo ale je ti jasny ze kdyz sebou vezmes tu obludu ( nemyslim maru) tak ne jen ze ti to neproda ale este ti nakpe prdel :)
RIVER 500,Ducati MONSTER 900 S ... Nejvíce na živu se cítím tváří tvář smrti.

Offline Darkness

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
« Odpověď #10 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 15:45 »
Hele jendo ale je ti jasny ze kdyz sebou vezmes tu obludu ( nemyslim maru) tak ne jen ze ti to neproda ale este ti nakpe prdel :)

Buď dostanou na držku, nebo stáhnou cenu na půlku :D
Suzuki DL 650 V-STROM (Týna :) )
bejvalky: Kawasaki ZZR 600, Cagiva Canyon 500, Jawa 350-634, Jawa 350-639, Simson S51 enduro, Gilera skutr

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #11 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 16:14 »
Hmm...Já na držku hodlat nedostám...takže nevim no...
Hayabusa 1,3 MPi

Offline jenda

• Sponzor CC 2013
  • Starší člen
  • R1 Pyčo!
« Odpověď #12 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 18:05 »
Godzi to by bylo parada kdyby jsi taky prijel ;), vic oci vic vidi, domluv se dystak s Marou pokud pojede tak aby jste nemuseli dvema autama  :), jinak moje casova predstava je asi kolem 14.00 hod jen pokud bude seredne tak se na to asi vyprdnem ale to se jeste domluvime, hlavne aby nebyl snih. Vsem dik Jenda
« Poslední změna: Čtvrtek, 04/12/2008, 18:18 od jenda »

Offline Pigi

• Starší člen
  • Yamaha TDM 900 ABS
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 20:02 »
Tak jestli tohle proběhne a Jendo ty koupíš tak věřim že se ti přetrhne ta šnůra smůly ohledně nákupu motorek,tak ti přeju dobrý pořízení a cenu zadupanou do země  ;)
Když jsem byl mladej tak jsem byl hrozně namyšlenej, ale teď  - teď už nemám  žádnou chybu !

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 04/12/2008, 20:07 »
hele jako já vážim 107 kg...a to už něco váží, takže zašlapu do země kde co
Hayabusa 1,3 MPi