Zdar,po čase jsem zavítal opět do klubu majitelů Topolů
Tvůj příspěvek mě donutil reagovat.
Měl jsem obě.
Gran Canyon:Výborný cesťák s příjemným motorem a dobrou stabilitou.Moc pohodlný.Motorově až na tu suchou spojku kultivovaný příjemný zátah.Nedostatky?Terén ani houby,blbá suchá polnice je adrenalinový zážitek.Celkem vysoká hmotnost(tedy pro mě zvyklého na 170kg jednovál).Na silnici je to plus,ale v terénu ne.Vyměnil jsem za KLR s doplatkem,pak jsem toho litoval.
Elefant:Koupil jsem ho jako variantu Gran Canyona s terénními možnostmi.Byl v zuboženém stavu.Na silnici platí to co pro Gran Canyona.V terénu se to s trochou snahy taky dá,ale musíš se poprat s tou váhou.Přesto na to nemá tlumení,je Italsky tvrdé.Za celou dobu jsem se nedokázal uspokojivě domluvit s karburací,nejspíš tam byl nějaký problém který jsem nenašel.Padl za vlast stavbě baráku.
Resumé.Podvozkově i motorově velmi podobné stroje,u Gran Canyonu je znát pozdější datum výroby-vstřikování a všeobecná tendence udělat ze všech endur "rádobyendura".Spotřebou to bylo na podobné úrovni.Kdybych si měl prachy,vzal bych asi Gran Canyona,na terén mám jednovál.