ahoj pánové, tak vám pěkně děkuji za všechny rady
zdravim taky godziho kterej si o mě asi myslí že sem
uplnej de*il kterej si koupil elefantíka a ví o tom uplný h. Tak to máš pravdu. Prostě jsem asi chtěl problematickou motorku. Ani já si nemyslím že ducaťácký motory jsou něco extra složitého ale jsou prostě jiný. Motorkářů je víc a víc a servisy jsou prostě našláplí a tak teď v sezoně každej rači opraví deset novejch japonců než se za pár šupů hrabat ve starý italský bábě. Je to o penězích. Já desmo ještě nikdy neměl a tak si do motoru netroufnu a pravda je že můj elefantík teď potřebuje hodně dobře prohlédnout jelikož je trošku po smrti.Abych vše uvedl na pravou míru tak ze sebe teď udělám asi nejvěčího blba a smolaře na tomhle fóru ale aspoň se trochu pobavíte
Elefantík je doveženej s Itálie po prvním majiteli. Vypadal fakt nádherně jako kdyby stál deset let ve stodole, fakt zachovalej kousek.
Kupoval jsem ho v zimě takže jsme ho ani moc neprojeli. Motorkářský pravidlo číslo jedna (vymněň náplně a filtry) jsem si vzal k srdci, takže jsem se na to vyprd a hned jsem nechal udělat pořádnej laďáček. Kdo by se sundaval s kapotáží, sundaval nádrž aby vyměnil nějakej filtr. Když máš novej stroj tak ho musíš pořádně projet. Jednoho dne u prostřed vyjížďky se vozval divnej zvuk a elefantík najednou jel jak třicet let stará babeta. Šla dolu kapotáž, nádrž, víko vzducháče a pak nám trochu spadla čelist :'( :'( Na vzducháči si udělala pěknej pelíšek myš. Ta svině tam vlezla násosama pod vidlicí a udělala si tam pěknej brloh z igelitových tašek a hadříků.
Jednoho dne se ten prohryzanej filtr protrh a všechny ty sračky mě vlítly do motoru. Smála se mě snad i klika u vrat do garáže
Šel ven karbec a pršel kompletním vyčištěním, nové svíčky atd. Teď už to zase jede ale radši chci nechat prohlídnout ty ventyly.
Ten laďáček si s karbecem taky moc nerozumí, asi bude potřeba přetryskovat. Teď už snad i godzi chápe že asi nějakej ten
servis potřebuju. Jinak se mě podařilo sehnat chlapíka z Prahy kterej dukny dělá (pracoval u Papežíka) a ten mě to dá snad do hromady.
Dám pak vědět co to stálo a jak se to povedlo. Až vyženu myš z motoru tak si rád dám nějaký to pivko na srazu.