Já se tam chystám za rok znovu,na jezerové pohoří Retezat.Pojedu vlakem a potom pěšky. Letos jsem tam byl Vlakem a tam jsme jezdili jak to šlo. Byli jsme v Sighisoaře - rodišti Vlada II. Drácula.Potom jsme jeli přes Brasov do Branu.Cestou je vojenská pevnost Rasnov - stojí za to se tam zastavit,ale to se nám nepovedlo.Měli jsme na spěch .Byli jsme na nepravém hradě Branu a potom jsme se plahočili na pravej hrad Poienari.Dost dobrý.Nestihli jsme jen Targoviště - město Drácula a středisko kdysi Valašska.Potom jsme jeli k moři do Constanty - pláž Mamaia a do zapadlé vesnice na rumunskobulharských hranicích Vama Veche. No a tam se děly věci.Bylo to moooc good.Kamoši jsou z toho vedle, co tam všude bylo.Ta země je továrna na zážitky.
Jinak minulej rok jsem to projel na motorce a co se mě hlavně líbilo,tak ježdění v pohoří Apucheni (jeskině a náhorní planina Padis).Je dobrý jezdit křížem krážem v horách a krátit si cesty.Dneska už mapy hor např. na Googlu docela sedí.Nám tenkrát dost cest chybělo.Čas od času to doplňují a tak je to už lepší.Celkově v Transilvánských Alpách a dole u Dunaje.Tu soutězku kolem Dunaje si projeď na motorce.Silnice je podle mapy Itřídy,ale asfalt nemá - šotolina.Po jedné straně budeš mít Dunaj a z druhé Karpaty.Nejlepší usek je od města Orsová (Kousek od Baile Herculane) směrek ke Sv.Heleně (český Banát).kousek od Orsové (asi 25km směr Caransebes) jsou staré římské lázně Baile Herculane s možností koupání v tůňkách,kde jsou minerální prameny.Hned vedle řeka Černá - ta co ji sjížděl Langmajer na raftu ve filmu Na vlastní nebezpečí.Na vlastní nebezpečí můžeš za městem do kempu.Jinak ubytování vyjde od 800 - 1300 noc někde i s možností parkování.Je to tam už jiné Rumunsko.Hotely,auta,rumunskej luxus.To samý bys našel na pobřeží v Constantě.V českém Banátu je zajímaví Bygár a Rovensko.
Dva kamoši,co tam byli se mnou jsou po letošku tak napruděni,že chystaj motorky a chtějí za rok znovu.Maj menší problém,že nemaj endura (já taky).Do vnitra hor se nedostanou - jen města a silnice v podhůří.No a já to prubnu za rok znovu vlakem.Taky ještě vážím,jestli nezkusit Ukrajinu? No uvidíme
Kdybys chtěl nějaký info přímo na dannou oblat kam se chystáš,tak dej vědět.Pokud bych to tam znal,tak bych ti dal vědět.