Autor Téma: Starter na Cagiva River 500  (Přečteno 11557 krát)

0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
Starter na Cagiva River 500
« kdy: Neděle, 22/05/2005, 17:49 »
Ahoj,tak sem mezi vami.V pondeli jsem dostal od rodicu River 500 z roku 2003.Jak tak ctu na netu,tak sem zjistil,ze u canyonu a riveru odchazeji startery tim ze do nich tece olej.
Sem student a na novej starter penize nebudou,takze ho chci radsi vycistit a treba i sehnat naky vhodny gufero.
Problem je v tom,ze nevim kde ten starter je :( Kdyby tu byl nekdo,kdo by mi to rek nebo by mi poslal fotku motoru se sipkou na rimmer@atlas.cz nebo ICQ 309024160 tak bych byl velice rad.
Koukal sem,ze nalevo vedle valce je nakej malej zlatej kryt a za nim nakej valecek,ale ten zlatej kryt nejde sundat.

Diky,diky,diky
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 22/05/2005, 22:06 »
hele jestli máš r 03 tak to v?bec ne?eš. M? startér odešel na 18 tis a n?komu ješt? v?bec neodešel. Je to spíš individuální selhání, tak se k n?mu chovej hezky, netrap ho, a motor se ti odvd??í trvanlivostí.
Chcípej ho chcípákem, startu na cucák, dodržuj serv. intervaly, lej tam olej 20W50, jinej ne, hlavn? aby byl!!! minerální a ne syntetyckej.
Tak a? ti to fr?í!!!
Hayabusa 1,3 MPi

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 23/05/2005, 12:44 »
Vitam Te mezi nami :). Jestli mas rok 03 tak bych to take vubec neresil, pokud ti to nedela problemy, tak se nema cenu v tom vrtat. Pokud to ma odejit, tak to odejde, ale delat nejake preventivni zasahy, nema podle me cenu. Mozna uz sis prosel sekci "Modely". Jsou tam katalogove listy na Canyon 500 a to je vlastne stejnej motor. Ke stazeni jsou zde:

http://www.cagiva-club.com/htm/canyon500/katalogove_listy/canyon_500_list_kat.zip

Starter je tam rozlozenej, ale bez popisku :). Jinak na motoru ho nejde prehlednout:

S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 23/05/2005, 13:16 »
Ja se prave ptam,protoze kamarada znamej ma taky rivera a odesel mu starter po 5000 km,tak se bojim.Fakt bych byl uplne v riti,kdyby odesel,musim teprve splatit motorku rodicum.Cekam,az mi skonci sporeni.
Tak to sem tipoval spravn,ze je tohle starter.Akorat mi nejde odskoubovat ten dekl,takovej zlatej.
Ja sem nekde cet,ze je to vyrobni zavada,a ze do toho starteru tece olej a potom se to zalepi a spali.Tak tedy diky,preju hodne stastne ujetejch kilometru.;)
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 23/05/2005, 14:47 »
dobry foto sejre!!!
Hayabusa 1,3 MPi

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #5 kdy: Pondělí, 23/05/2005, 19:35 »
To jo no,pekny foto.:D

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 24/05/2005, 20:08 »
Hale,jak mi tady pisete,ze je lepsi chcipat chcipakem.Nak tomu neverim.Je to docela logicky,jmenuje se to prece chcipak,ale kdyz to snim chcipam,tak je slyset z motoru takovy jemny zabrneni,jako kdyz se malo domackne spojka pri razeni.Kdyz chcipam klickem tak je to jako u auta,takovy prirozenejsi a zadny rany z motoru nejdou.Puvodni majitel taky rikal ze to chcipa klickem,ze to tak delal u vsech motorek co vlastnil.
Ten chcipak je prej takova nouze,treba kdyz to polozis,tak je to rychlejsi nez hledat klicek a tocit snim.

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 24/05/2005, 20:45 »
Jo máš pravdu, to chcípání je nouzový vypnutí motoru, alespo? v manuálu na Yamahu to tak je. U Cagivy jsem to chcípal výhradn? klí?kem a byla spokojená...
A všechno je jinak... Mik.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 24/05/2005, 22:01 »
Taky si to myslim,manual sem necet,je moc dlouhej a myslim ze to tam ani neni,ale klickem se podle me vypne nejdriv zapalovani,potom se zavrou uzavery na benzin a ukonci se to v klidu.Kdyz to najednou vypnes tak to neni nic moc.Sem strojar,takze mam na to vlastni nazor

Hávik

• Host
« Odpověď #9 kdy: Pondělí, 30/05/2005, 17:49 »
No já už jsem najezdil p?es 10 000 Km od nové motorky a v?? mi, že je úpln? jedno zda to chcípneš klí?kem, ?i chcípákem já to d?lám chcípákem a žádný problémy s tím nejsou...

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 30/05/2005, 21:43 »
No to doufam ze to je jedno,protoze se mi obcas kdyz nechcipam motorku v neutralu se zamacklou spojkou tak se ozve takovej divnej zvuk.Ale ne rana jako nekdo rikal ale takovy jemny bgrrrr.Je to asi normalni,ale sere mi to.Diky cau

Hávik

• Host
« Odpověď #11 kdy: Úterý, 31/05/2005, 11:38 »
no je naprosto normální že po startu to chvíli tak n?jak šramotí je to Cdi zapalováním a když to chcípneš tak to dobýhá takže zcela normální zvuky no uvidíš na srazu m?žem to porovnat...

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 31/05/2005, 14:22 »
Tak jo,budu klidnej.Podle toho jak daleko od Kladna se bude sraz konat,tohle je moje prvni masina na kterou mam papiry a nejdriv musim objet kamarady a kamaradky.Takze nevim kolik bude penez na benzin,ale na sraz bych rad.

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • změna je život :-) !
« Odpověď #13 kdy: Úterý, 31/05/2005, 15:51 »
Bohužel jsi jeden z t?ch, co to má nejdál. Kladno - Wilsonka cca 222km !
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 31/05/2005, 18:28 »
a kolik je to od nás? Teda z HK, to bude taky n?jak okolo 160-190 km.
Hayabusa 1,3 MPi