ahoj borci, tak práv? ?tu jak stále ?ešíte odjezd do Rakouska. Já jsem se vrátil v?era ve?er a jestli pamatujete jak bylo v pátek, tak jsem žádný po?así ne?ešil, prost? jsem se obléknul a vyrazil v p?t odpoledne sm?r jih. Pršet mi p?estalo n?kde za Bud?jovicema. Spal jsem v Kaplici v penzionu, protože v sobotu v 11 hod jsme m?li sraz s ostatními. Ve?er se ukázaly hv?zdi?ky a ráno bylo slun??né. Slunce nás provázelo celou sobotu až na Haldštadtské jezero, kde jsme nocovali. V noci sice zase trochu sprchlo, ale ráno bylo jak vymalované, takže n?kte?í jedinci nerozvážn? hupsli do jezera, jako kdyby šlo o Máchá?. Celou ned?li jsme probrouzdali krásnejma silnicema v jedné velké motorká?ské nirván?. Ve?er jsme to zapíchli pod Glockem v kempu. V pond?lí ráno nebyl na obloze ani mrá?ek, tak jsme vyrazili nahoru. Jestli m?žu poradit, nechte si Grossglockner na jeden den a nikam se dál neho?te. Stojí to za to a jde vyjet až na Edelwise spitze, což je možné pouze p?šky, na kole a nebo na motorce. Je to 2570 m a výhled na více jak 30 t?ítisícovek. Vzalo nám to celý den protože jsme byli jak hejno japonských turist? a fotografovali si úpln? všechno. Ka?onek šlapal a ani si nezaškubal. Na vyhlídce na ledovec jsem potka kluka na Ka?onu, který jel sám do Chorvatska. Vrátili jsme se ve?er okolo šesté a m?li jsme toho dost. Vážn? - Grossglocner nespojujte s ni?ím jiným. P?espali jsme na tom samém míst? (stany jsme totiž ani nebourali a ten den jeli jenom nalehko). Ve?er jsem volal Mickovi z hospody, protože se b?hem deseti minut zatáhlo a za?alo tak neuv??iteln? pršet, že jsme nev?d?li, jestli nep?espíme v tý hospod?, a?koli byla p?es silnici od kempu. Stejn? jako ve?er pršelo i ráno, a tak jsme se oblékli ve stanu sakum prdum, zabalili ve stanu, vylezli ven oble?ený (což byl výkon pro fakýra), zbourali stany a okolo poledne za hustého dešt? vyrazili zp?t. Pršelo nám celou cestu až do Kaplice, tedy 380 km a zhruba 6 hodin se zastávkami. P?i každé jsme si referovali co kdo už má mokrý. P?espali jsme v kaplici za drobného ale hustého pršení. Ráno jsme se probrali po opici a nev??ili jak je venku slune?no. Do Prahy jsme dojeli v?era po ob?d? za krásného i když trochu chladného po?así, s mokrými botami a rukavicemi. Celý výlet byl prost? úžasný i p?es déš? cestou tam a zp?t. Ty klí?ový dny bylo krásn?. Takže kluci, držím Vám palce a? ud?láte dobré rozhodnutí. Po?así je sice d?ležité, ale d?ležit?jší je dobrá parta a dobrá nálada. (samoz?ejm? krom dobrého oble?ení, které se nevyplatí podcenit) Zdraví Vás B?e?a PS.: kdybych v?d?l jak naloudovat fotky, tak bych tak ud?lal. N?jak mi to ale nejde. Sejraci, pora? jak na to.