Autor Téma: zazimování  (Přečteno 9757 krát)

0 uživatelů a 4 Hostů prohlíží toto téma.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
zazimování
« kdy: Pondělí, 17/10/2005, 20:32 »
Ahoj,tak uz na jezdeni kaslu,je zima.Chtel bych se zeptat.Umyl se jí,namazal sem retez a lanka a ufouk predni pneu.Na zadni kaslu,stejne ji budu na jare menit.Mam masinu v jedny mistnosti doma kde neprekazi (vyhoda vesnice) :D je tam minimalne 18C,spis pres 20. A zajima me,jestli mam do spalovaciho prostoru kápnout,striknout nejakej olej nebo to neni potreba kdyz to bude v teple.
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline Choze

• Aktivní člen
zazimování
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 17/10/2005, 20:59 »
Vyndej ješt? baterku. Nic jiného ned?lám (vše jako ty), ale olej do motoru nest?íkám a pneu nehcám nafouklé, v zim? ji ob?as popostr?ím, aby gumy nebyly deformované. Moto mám už 6let a po?ád v poho, takže není pot?eba st?íkat. Jen pro lepší pocit :-) Ne?íkám, že to nepomáhá (zas se ur?it? najde n?jakej rejpal :-))
Yamaha FZ6S-S2 2007  45 200km (Canyon 500 '99 44 400km prodáno duben 2007)

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
zazimování
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 17/10/2005, 21:51 »
Citace: Choze
Vyndej ješt? baterku. Nic jiného ned?lám (vše jako ty), ale olej do motoru nest?íkám a pneu nehcám nafouklé, v zim? ji ob?as popostr?ím, aby gumy nebyly deformované. Moto mám už 6let a po?ád v poho, takže není pot?eba st?íkat. Jen pro lepší pocit :-) Ne?íkám, že to nepomáhá (zas se ur?it? najde n?jakej rejpal :-))
Budu ti verit :) je videt ze mas najeto vic nez ja.Jezdim teprve od cervna.... predtim sem Jawu 175 soup do kulny a bylo :D Na jare sem ji vyndal a bylo to.Jenom baterku sem vzal domu.Jak casto se ma baterka ozivovat nabijeckou kdyz je v teple?
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
zazimování
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 18/10/2005, 08:20 »
myslim že n?jak po dvou m?sících. Já ješt? vezmu plasty lešt?nkou (river skoro žádný nemá) a do válc? st?íknu trochu silikonovýho oleje. Namažu ?et?z, hodím motku na hlavní stojan, p?ikreju prost?radlem (v žádným p?ípad? ne plachtou), naplním nádrž do plna a nijak víc to ne?eším. N?kdy když se mi chce, tak ji nechám chvíli blafat, aby si malinko promazala. Víc nic.
Hayabusa 1,3 MPi

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
zazimování
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 18/10/2005, 10:35 »
Citace: godzi
myslim že n?jak po dvou m?sících. Já ješt? vezmu plasty lešt?nkou (river skoro žádný nemá) a do válc? st?íknu trochu silikonovýho oleje. Namažu ?et?z, hodím motku na hlavní stojan, p?ikreju prost?radlem (v žádným p?ípad? ne plachtou), naplním nádrž do plna a nijak víc to ne?eším. N?kdy když se mi chce, tak ji nechám chvíli blafat, aby si malinko promazala. Víc nic.
Hele d?láš zásadní chyby:Jednak baterka nemá být v teple-má být na míst?, kde nemrzne. Ideální je sklep. A hlavn? do válce pokud už n?co dáváš, tak zásadn? motorový olej. M?že být a je prý lepší trochu 2taktního.
A všechno je jinak... Mik.

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
zazimování
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 18/10/2005, 10:53 »
nejlepsi je ji dotlacit do pokojickua  nehat jak je:-)
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • změna je život :-) !
zazimování
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 18/10/2005, 11:43 »
Dokud bude sucho a teplota ráno od 5 do 0, budu t?ch 7km do práce jezdit. V dobrém oble?ení se to dá bez problém? zvládnout. Extra zazimovávat nebudu, jednak budu d?lat údržbu, bude stát v garáži, kde je nad nulou, nebo ve velkých mrazech v práci ve skladu, takže baterka bude v optimální teplot?. Ob?as ji dobiji nabíje?kou, ob?as to nechám problafat, ob?as to postr?ím kv?li gumám, nebo dám na kolíbku a když by vyšlo po?así (suché silnice a nad nulou) tak krátce decentn? projedu.
Takhle to prob?hlo minulou zimu a byla bez problém? p?ipravená na sezonu.
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
zazimování
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 18/10/2005, 13:55 »
No tak ja sem to dal taky skoro do pokojicku :) Mistnost se stalou telplotou 20C a vejs.Hodil sem na to starej zaves z okna.Baterku teda vyndam.A asi s tim nic jinyho delat nebudu.Projet se v zime asi nepojedu,protoze projet 90 kama dverma byl docela problem,riditka sou sirsi.Museli sme to nadzvedavat :D Docela sranda no.

Offline Choze

• Aktivní člen
zazimování
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 18/10/2005, 15:22 »
Jo a dotankovat plnou, na to jsem zapom?l

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
zazimování
« Odpověď #9 kdy: Úterý, 18/10/2005, 15:22 »
Ja zazimovama podobne jako oldin. Nic nevyndavam, nic nemazu. Akorat to prikreju prosteradlem. Kdyz je v zime sucho a hezky, jedu to provetrat par km po okoli a zae schovam.  Moto necham tam kde je ted. Take vytapena mistnost. Ted uz s 80 kama dverma. Pet let jsem jezdil 60kama a riditka jsem mel 84cm :). Mam tam jeste schod asi 12cm a dvere nejdou uplne otevrit a dostavam se tam celkem v pohode. V lete jsme s tatou vzali flexu urizli zed a dvere nastavili. Ale stejne tam neprojedu, protoze mam porad riditka pres 80cm i na te nove masine. Vic to rozsirit neslo. Ale jde to ukocirovat. (to jen takova poznamka k rimerovym dverim a vymluve, ze se nemuze jet v zime projet :) )
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
zazimování
« Odpověď #10 kdy: Úterý, 18/10/2005, 16:39 »
Je ta plna nadrz tak dulezita? Dyt je plastova,u plechovy to chapu kvuli rezu,ale tady?

Offline Choze

• Aktivní člen
zazimování
« Odpověď #11 kdy: Úterý, 18/10/2005, 18:24 »
Je to kv?li rezav?ní kovové nádrž? a kv?li zvodnat?ní beznzínu, ale v lednu jsem p?l nádrže vyjel a další nastartování bylo až v dubnu a v poho, tak je to na tob?. Já dám plnou :-)

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
zazimování
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 18/10/2005, 20:10 »
Je to nesmysl. Plná se tankuje v kovových nádržích, aby nekorodovali...U plastové je to na nic.
A všechno je jinak... Mik.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
zazimování
« Odpověď #13 kdy: Úterý, 18/10/2005, 20:26 »
Citace: Mikusak
Je to nesmysl. Plná se tankuje v kovových nádržích, aby nekorodovali...U plastové je to na nic.
Taky si rikam,nemam totiz zbytecnejch 500 na plnou nadrz...a jeste ho nechat zvodnatet vsechen :D

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
zazimování
« Odpověď #14 kdy: Středa, 19/10/2005, 08:15 »
U plas?ák? to asi tak d?ležitý není. Fazer má plechovou, ale už mi stojí (motorka) dva m?síce s p?lkou nádrže. Dneska mi už dali francouzký berle - že bych se dneska odhodlal a jel fazera projet? Sice mám už doznívající rýmu, ale furt m? to n?jak láká. Jestli bude hezky a teplo - ráno u nás byly -4, tak zkusím nasednot a vyjet.
Hayabusa 1,3 MPi