Autor Téma: Šílená spot?eba  (Přečteno 18251 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
  • Pohlaví: Mužské
Šílená spot?eba
« kdy: Pondělí, 10/04/2006, 15:54 »
Chlapi, po?ítal jsem si pr?m?rnou spot?ebu z 360km a vyšlo mi hausnumero 8,6litru/100km.
To je hrozný, jezdím fakt hospodárn?,žádný blbnutí.Mam novou sví?ku,vy?išt?nej vzduchovej filtr.
?ím to m?že bejt?
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline muscus

• Bandit 650 K8, Canyon 500 r.v. 00
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 16:07 »
Zkontroluj syti?,pop?ípad? i karbec(rozebrat a nastav správn? jehlu šoupátka.Nebo ti te?e palivová hadice.Nebo máš doma jako já škodnou.

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
Šílená spot?eba
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 16:44 »
kolik jsi pocital musis to pocitat tak ze ta nadrz nema skutecne tolik litru kolik pisou epsi je si to vyjet upllne do mrte natankovat trebas 120 litru u benziny a vzit si kanystr vyjet 10litru a zmeri ujety kilometry pak to bude o necem jinym
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 17:08 »
Škodná není, mot je zan?ená v garáži :) Opravdu to ubývá, o hodn? víc než loni. Kouknu se na ten karbec. Moc se v tom nevyznám.A taky pujdu vyndat sví?ku,mám novou tak kouknu jak vypadá. :-) Díky ve?er se ozvu :-)
Edit: Po neúspěšných studiích na VŠ sem si hned po nastoupení do práce koupil Suzuki Freewind 650 (vypadá jako Canyon).
Zavítal jsem sem, protože až začnu přemýšlet o něčem jiném, budu koukat hlavně po Gran Canyonu. Ducati Desmo má prostě charisma.

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
Šílená spot?eba
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 17:24 »
nevím jak Vy inteligentní lidi po?ítáte spot?ebu, ale já vždycky tankuju do plna, pak vynuluju kilometry. Po natankování provedu výpo?et (natankované litry / ujeté km) * 100.
To je nejlepší propo?et.
Hayabusa 1,3 MPi

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
Šílená spot?eba
« Odpověď #5 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 17:28 »
Ja spotrebu na motorce nepocitam. Bych bych treba akorat vytocenej, nebo mile prekvapenej, ale radsi jezdim nez pocitam. Stejne se tomu placeni nevyhnu. Na motorce jezdis par mesicu, tak si to musis uzit a s pocitanim si to akorat zkazis :). Pokdu na tom nejezdis do prace nebo tak, pak to smysl ma.
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #6 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 18:22 »
Tak jsem to otev?el, sví?ka je tam 350km a už byla ?erná.Tak jsem jí vy?istil,nastartoval jsem to, nechal chvíli bezet,vyndal jsem jí a zase cerná.Takže moc benzínu nebo málo vzduchu.Ale nevím jak se šteluje sytic nebo bohatost.V karburátoru se vyznam jenom u fichtla a stary Jawy :| :(

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #7 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 18:53 »
Takhle budeš mít sví?ku ?ernou vždycky. To jí musíš vyndat po delší jízd? ustálenou rychlostí. Prost? mimo m?sto. Jedin? pak, bude li ?erná to n?co znamená. Pokud ti to ale dob?e jede, a chytá, tak bych se do toho nesral...
A všechno je jinak... Mik.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #8 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 18:56 »
Citace: Mikusak
Takhle budeš mít sví?ku ?ernou vždycky. To jí musíš vyndat po delší jízd? ustálenou rychlostí. Prost? mimo m?sto. Jedin? pak, bude li ?erná to n?co znamená. Pokud ti to ale dob?e jede, a chytá, tak bych se do toho nesral...
Já jsem jel v pond?lí po dálnici 20 + 20 km.A byla ?erná když jsem jí dnes vyndal. Chytá a jede krásn? no,jen ta spot?eba. Vychází m? pomalu levn?ji když si pu?uju d?dovou Renault 19 1800ccm

Hávik

• Host
Šílená spot?eba
« Odpověď #9 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 19:33 »
rimmere to v?bec ne?eš m? ta moje taky žere jako tank holt dobrý zátah je drahej!!! jinak když máš sví?ku ?ernou je moc benzínu když naopak takovou šedo bílou tak málo a když hn?dou je to OK!!! ale podle knížek se jezdit nedá schváln? si spo?ítám spot?ebu svou ale p?edem ti ?íkám bude mi špatn?!!! :-) pak dám v?d?t Hávik

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 19:59 »
Citace: Hávik
rimmere to v?bec ne?eš m? ta moje taky žere jako tank holt dobrý zátah je drahej!!! jinak když máš sví?ku ?ernou je moc benzínu když naopak takovou šedo bílou tak málo a když hn?dou je to OK!!! ale podle knížek se jezdit nedá schváln? si spo?ítám spot?ebu svou ale p?edem ti ?íkám bude mi špatn?!!! :-) pak dám v?d?t Hávik
No ale m? to štve.Je mi 18,chodim do školy, budu maturovat. Jezdit se musí a nejsou many. A ješt? parchanti zdražeji benál na 30k?/l. Kdybych vyd?lával, tak se o to ani tak nestram. Že je ta sví?ka ?erná,to je práv? divný.Ale štelovátko na bohatost asi neni a rozebírat karburátor se mi nechce.

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
Šílená spot?eba
« Odpověď #11 kdy: Pondělí, 10/04/2006, 22:26 »
NA KARBCI STEJNAK NIC NEVYKOUKAS JE TAM NEJAKA MEMBRANA ATD A MOC TO TAKY NECHAPU NINAC ME TO TAKY ZERE ALE CO JEZDIT S EMUSI AV 18 JSEM TO TAKY ZVLADNUL NEJAKO UZIVIT ALE SRALO MNE ZE KAMOS NA CBR JEZDIL ZA 5,5L/100
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • změna je život :-) !
Šílená spot?eba
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 11/04/2006, 06:46 »
Já jsem to vždycky po?ítal (holt už jsem takovej matematik) a celkový dlouhodobý pr?m?r byl 5,5. Takže p?es 6,5 by to nem?lo brát ani p?i té nejdivo?ejší jízd?, leda tak v terénu na 1,2,3. Takže jestli to máš opravdu dob?e spo?ítané (a nejjednodušší a relativn? nejp?esn?jsí je to opravdu jak píše Godzi), tak asi opravdu není n?co v po?ádku a nechal bych to se?ídit.
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L

Offline roebuck

• Starší člen
    • http://www.roebuck.wz.cz
Šílená spot?eba
« Odpověď #13 kdy: Úterý, 11/04/2006, 07:36 »
Kolik Ti to bralo loni? Podle toho co píšeš to vypadá, že jsi letos moc zatím nenajel cca 360 a nádrž jsi m?l asi plnou p?ed zimou. Pokud ví?ko na zimu net?sníš, tak p?es odv?trávání se n?co odpa?í - ne ale tolik - m? po zim? posko?í spot?eba o cca 0,5 L u té lo?ské nádrže, a to ji t?sním. Psal jsi n?co v tom smyslu, že jsi ?istil vzduchový filtr - pokud máš schovaný n?jaký starý, zkus tam dát ten. Je možné, že p?i n?jaké nevhodné form? ?ist?ní jsi ten filtr spíš ucpal. N?kdo ?íká zkusit do n?j ud?lat pár malých dírek - dlouho se s tím jezdit nemá, ale používá se to jako nouzovka na cestách než koupíš nový. Karbec se jen tak sám od sebe nerozešteluje, ten proces je pom?rn? dlouhej. Spíš zkontroluj, jak funguje ten syti?. Pokud nevypíná, tak to bude na k?ižovatkách p?echlastáním zdechat. Už jsem se s tím setkal.

Offline rimmer

• Člen CC
  • Starší člen
Šílená spot?eba
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 11/04/2006, 13:55 »
No filtr jsem m?l vyndanej, prolil jsem ho ?istým bezínem a pobouchal jsem ho aby to znej zase vylítalo.Takže by m?l bejt ?istej. M?l jsem tam 3 hrotou sví?ku,ale házel už jenom jeden hrot,tak jsem koupil novou, pouze jednohrotou. Podle katalogu pro Rivera 500. To je fakt,že se karbec nerozšteluje.No já to po?ítal od prázdný bandy, jend?ív jsem jí vyjel než jsem za?al po?ítat na t?ch 360km. Vychází to na 8,7 litru,takže i kdybych po?ítal nep?esn?, a vyšlo to ve zkute?nosti 7 tak je to po?ád hodn?. Loni jsem jezdil tak za 5,5 a když se pod?lala sví?ka, jezdilo to tak za 6,5litru.
Na syti? jsem koukal, ten se vrací v pohod?.
Startuje v pohod?,jede v pohod?, akceleruje v pohod?...žádný dusení se...ale ta spot?eba
Jo ješt? k tomu filtru, n?kde jsem koukal ,že stojí asi 800k? :( to se mi zdá moooc za kus molitanu..