nebudu tady rozvád?t jízdní styl r?znejch lidí f?etn? mojeho je to zbyte?ný a akorád by to tady zase rozpoutalo bezduchou debatu tém?? o ni?em
, ale je fatk, že já a? jsem v?k?m oproti n?kterejm z "Rady starších" pon?kud mén? zkušenej. Le? jsem na motorce najezdil už docela dost a u n?jakejch t?ch ošklivejch kreš? jsem taky byl, v?etn? toho mojeho letos o velikonocích.
To? fše o jízdním stylu.
A te?ka n?co o rádoby machr? - taky takovejch pár znám a n?který takový máme i v naší Hradecký motoband?. Kolikrát si ?íkám jestli v?bec má cenu na motorce jezdit, protože když vidim trakera, kterej brání v p?edjížd?ní týpkoj na t?iap?le. Von je ale asi problém f tom, že když pak takovejhle týpek p?esedlá na n?co siln?jšího - fároš, erjednice, géesxero nebo nindža po p?ípad? CANYON
tak se snaží ze zvyku furt jezdit styl - cotodá. V lepším p?ípad? si natlu?e kokos sám, v tom horším si za sebe n?koho veme a pak je to už jen o št?stí. a toho bych Vám lidi p?ál hodn?, jelikož na našich silnicích je ho hodn? pot?eba.
Ješt? taková úsm?vná v?c- hodn? z Vás asi ví o tom, že jsem takovej zem?d?lskej synek, kterej v lét? jezdí s kombajnem. KOmbajn, se kterym jezdim já, je asi to nejv?tší hovádko, který se k nám dováží a když ho potkáte na silnici, tak nadáváte jako prase, že se tady plazí takovej srá?. Jenže pole se sklidit prost? musej žejo!!! jinak byste nem?li chleba a rohliky
Jednou jse takhle jel s pole - samoz?ejm? s doprovodem. U nás jsou takový okresní silni?ky že když po nich jedu, tak jsem objema kolama v p?íkopu. Tak si to tak valim po cest? svojí top spýd - 30 kmh a najednou koukám do zrcátka a vidim ?ákýho týpka na banditovi jak se m? pokouší p?edjet, blikal, troubil, gestikuloval ale nepomohlo to. Jelikož jenom zadní pneumatika je široká cca 70 cm a p?ední rovnej metr musíte uznat sami že kdybych ho pustil a nedej bože m? t?eba prdla hadice od serva, nebo se to n?jak rozhoupalo - ?ídí zadní náprava - tam by to hošan asi nep?ežil. Nic, tak jsem si po?kal až bude trochu širší cesta abych ho pustil. Když se tak stalo, tak jsem zajel s kombajnem k p?íkopu a hodil blinkr. Frajer m? p?edjel a zastavil p?edemnou. slezl z motorky a snašil se m? dostat na schudky do kabiny. když jsem to zaregistroval, tak jsem vylezl z kokpitu a trochu ho uklidnil. za?al m? nadávat a jelikož jsem takovej jakej jsem, tak jsem mu taky n?co ?ekl.
Nevim, ale n?který lidi si prost? n?uv?domujou rizika, který n?který dopravní prost?edky p?edstavujou. Vono jet s takovým kolosem, kterej je šikorej jako 3 osobní auta a dlouhej jako tejden p?ed vejplatou, a ješt? k tomu ho ?ídit zadní nápravou - docela vratký, není zase taková sranda.Takže lidi, jestli m?žu mít takový ponau?ení, tak vás prosím abyste až proti vám pojede n?jakej a? už jakejkoli takov?jhle stroj rad?ji zastavili poku?možno n?gde mino silnici, jelikož je to docela vo držku se n?kde vyhejbat.
Ježiš, já zase moralizuju, hr?za, ale n?co na tom je.