Autor Téma: Bacha na p?edjížd?ní ...  (Přečteno 5304 krát)

0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.

Offline Oldin

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
  • Pohlaví: Mužské
  • změna je život :-) !
Bacha na p?edjížd?ní ...
« kdy: Pondělí, 11/09/2006, 07:59 »
Ahoj kluci,
máme silné stroje a tak nám p?ipadá, že p?edjet n?koho není žádný problém. K napsání tohoto p?ísp?vku mne p?im?la jedna z ranních zpráv a jedna nedávná vlastní zkušenost.

takže ze zpráv:
KLADNO - Podle policejního mluv?ího Pavla Truxy p?edjížd?l motorká? nákladní auto, p?ed nímž jelo auto osobní. To se chystalo odbo?it vlevo. Motorka však jela velmi rychle a ?idi? nedokázal na vzniklou situaci zareagovat a narazil do odbo?ujícího auta.

a zkušenost:
asi pred tydnem jsem se s plne nalozenym Tranzitem s dlouhym vlekem vracel z Nemecka. Nekde u Kolina na prazdne prehledne silnici v táhlé (pro mne levé) zatá?ce jel v protism?ru kamion. Když mi k n?mu zbývalo asi 50m, objevil se vedle n?j týpek na supersportu. M?l tam po?ádn? naloženo, samoz?ejm? p?edjížd?l na plné ?á?e, a ta táhlá (pro n?j pravá) ho v térychlosti vynesla až doprost?ed mého pruhu. Samoz?ejm? se mi ho necht?lo sejmout, ale ani skon?it pln? naloženej (v tu chvíli m?la celá souprava tém?? 5 tun) se zbožím za víc než milion v pangejtu. Takže jsem šel na brzdy, pravá kola na šotolinovou krajnici, pak už lízala okraj pangejtu, v?z se roztancoval, "kolega" se protáhl a já se ješt? po?ádn? zapotil, abych to vše udržel na silnici. Kolega, nekolega sprostejch slov jsem za ním poslal dost.

Takže bacha, dostatek síly a zrychlení není ješt? záruka bezpe?ného p?edjížd?ní kdekoliv. Možná získal pár vte?in, ale taky mohl b?hem pár vte?in ztratit úpln? všechno. Otázka je, jestli se z toho alespo? pou?il a zachránilo mu to krk i n?kde pro p?íšt?, kde už si dá majzla.
OLDIN: CC 500, Suzuki DL-650 V-Strom/'07, Suzuki DL-1000 V-Strom/'07, BMW R 1200 RT/'07, BMW R 1200 RT-LC/'14, Honda 500CX Rebel/'17 a nově 2019: Honda NC 750X + Honda 250 CRF-L

Offline Ice

• Odborník
    • motogang
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 08:49 »
Co si budeme povídat Oldo, na n?jakým tom motosrazu ti ten kolega dluží pivo a pod?kování za další ráno... N?kdy se sám nesta?ím divit, co naši kámoši ob?as p?edvád?jí... Nemusí to být zrovna tenhle p?ípad, ale už jsem vid?l pár kluk?, co se st?ží dali nazvat motorká?ema... Není to o tom dostat se s silné motce, ale mít to v srdci a hlavn? v hlav?... Samo, že je ob?as machrovinka p?edjet kolonu aut a zvednout p?ední kolo, ale tak a tam, kde nikoho neohrozím... sebe ani druhé... To si ti kluci ob?as neuv?domí...
Suzuki Bandit 1250 SA r.v. 08, Jawa 350 r.v. 66, dříve Cagiva Canyon 500 r.v. 2000 (vzpomínám v dobrém)

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 15:57 »
lepsi ztratis sekundu v zivote nezli zivot v sekunde takze spechejte pomalu a kdyz chcete adrenalin svezte se na pionyroj vid oldo a nebo jedte opatrne a rychle:-)
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 17:55 »
P?esn? po stejné situaci jsme z kámošem ošet?ovali takymotorká?e, kterého to  vyneslo do protism?ru a svým kolenem trefil projížd?jící auto v protism?ru. Jeli jsme za tím autem, takže v p?ímým p?enosu... Chlapec m?l prakticky urvanou nohu v koleni! Když se dostal z prvního šoku, hrozn? se divil, že to nezvlád... P?ece to tolikrát vyšlo! (dodávám já.)

PS. Možná že n?kte?í kolegové z Chorvatska te? lépe pochopí, pro? jsem jim nesta?il!!!
A všechno je jinak... Mik.

Offline Boris

• Aktivní člen
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 20:57 »
Dnes kolem 13. hodiny v Brn?, Honda CBR125, Focus? Combi - rozbitej zadek. Klu?ina to do n?j smahnul zezadu na semaforech..... cvok? na mašin? jsem potkal dost, nemá to asi smysl se rozepisovat jaký blbosti lidi za ?idítkama (a volantama) vyvád?j...

Miku, to není o tom, že jsi nesta?il, to je o tom, že jedeš to, co víš že s rezervou zvládáš. Takže když p?ijde p?ekvápko, máš ješt? šanci..... já se snažím i v aut? mít rezervu pro nenadálé situace :-)
BMW F650 CS '04

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #5 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 21:27 »
nebudu tady rozvád?t jízdní styl r?znejch lidí f?etn? mojeho je to zbyte?ný a akorád by to tady zase rozpoutalo bezduchou debatu tém?? o ni?em :) , ale je fatk, že já a? jsem v?k?m oproti n?kterejm z "Rady starších" pon?kud mén? zkušenej. Le? jsem na motorce najezdil už docela dost a u n?jakejch t?ch ošklivejch kreš? jsem taky byl, v?etn? toho mojeho letos o velikonocích.
To? fše o jízdním stylu.
A te?ka n?co o rádoby machr? - taky takovejch pár znám a n?který takový máme i v naší Hradecký motoband?. Kolikrát si ?íkám jestli v?bec má cenu na motorce jezdit, protože když vidim trakera, kterej brání v p?edjížd?ní týpkoj na t?iap?le. Von je ale asi problém f tom, že když pak takovejhle týpek p?esedlá na n?co siln?jšího - fároš, erjednice, géesxero nebo nindža po p?ípad? CANYON :) tak se snaží  ze zvyku furt jezdit styl - cotodá. V lepším p?ípad? si natlu?e kokos sám, v tom horším si za sebe n?koho veme a pak je to už jen o št?stí. a toho bych Vám lidi p?ál hodn?, jelikož na našich silnicích je ho hodn? pot?eba.
Ješt? taková úsm?vná v?c- hodn? z Vás asi ví o tom, že jsem takovej zem?d?lskej synek, kterej v lét? jezdí s kombajnem. KOmbajn, se kterym jezdim já, je asi to nejv?tší hovádko, který se k nám dováží a když ho potkáte na silnici, tak nadáváte jako prase, že se tady plazí takovej srá?. Jenže pole se sklidit prost? musej žejo!!! jinak byste nem?li chleba a rohliky :)
Jednou jse takhle jel s pole - samoz?ejm? s doprovodem. U nás jsou takový okresní silni?ky že když po nich jedu, tak jsem objema kolama v p?íkopu. Tak si to tak valim po cest? svojí top spýd - 30 kmh a najednou koukám do zrcátka a vidim ?ákýho týpka na banditovi jak se m? pokouší p?edjet, blikal, troubil, gestikuloval ale nepomohlo to. Jelikož jenom zadní pneumatika je široká cca 70 cm a p?ední rovnej metr musíte uznat sami že kdybych ho pustil a nedej bože m? t?eba prdla hadice od serva, nebo se to n?jak rozhoupalo - ?ídí zadní náprava - tam by to hošan asi nep?ežil. Nic, tak jsem si po?kal až bude trochu širší cesta abych ho pustil. Když se tak stalo, tak jsem zajel s kombajnem k p?íkopu a hodil blinkr. Frajer m? p?edjel a zastavil p?edemnou. slezl z motorky a snašil se m? dostat na schudky do kabiny. když jsem to zaregistroval, tak jsem vylezl z kokpitu a trochu ho uklidnil. za?al m? nadávat a jelikož jsem takovej jakej jsem, tak jsem mu taky n?co ?ekl.
Nevim, ale n?který lidi si prost? n?uv?domujou rizika, který n?který dopravní prost?edky p?edstavujou. Vono jet s takovým kolosem, kterej je šikorej jako 3 osobní auta a dlouhej jako tejden p?ed vejplatou, a ješt? k tomu ho ?ídit zadní nápravou - docela vratký, není zase taková sranda.Takže lidi, jestli m?žu mít takový ponau?ení, tak vás prosím abyste až proti vám pojede n?jakej a? už jakejkoli takov?jhle stroj rad?ji zastavili poku?možno n?gde mino silnici, jelikož je to docela vo držku se n?kde vyhejbat.

Ježiš, já zase moralizuju, hr?za, ale n?co na tom je. :)
Hayabusa 1,3 MPi

Offline StanleyM

• Pokročilý
  • **
  • Intruder 1500
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #6 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 23:31 »
Godzi hezká historka, ale musíš mi to ?íct na srazu ješt? jednou. Lepší je když to vyprávíš.
Red eagle 80

Offline Pastell

• Starší člen
  • Ducati S2R 1000
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #7 kdy: Pondělí, 11/09/2006, 23:31 »
Citace: godzi
nebudu tady rozvád?t jízdní styl r?znejch lidí f?etn? mojeho je to zbyte?ný a akorád by to tady zase rozpoutalo bezduchou debatu tém?? o ni?em :) , ale je fatk, že já a? jsem v?k?m oproti n?kterejm z "Rady starších" pon?kud mén? zkušenej. Le? jsem na motorce najezdil už docela dost a u n?jakejch t?ch ošklivejch kreš? jsem taky byl, v?etn? toho mojeho letos o velikonocích.
To? fše o jízdním stylu.
A te?ka n?co o rádoby machr? - taky takovejch pár znám a n?který takový máme i v naší Hradecký motoband?. Kolikrát si ?íkám jestli v?bec má cenu na motorce jezdit, protože když vidim trakera, kterej brání v p?edjížd?ní týpkoj na t?iap?le. Von je ale asi problém f tom, že když pak takovejhle týpek p?esedlá na n?co siln?jšího - fároš, erjednice, géesxero nebo nindža po p?ípad? CANYON :) tak se snaží  ze zvyku furt jezdit styl - cotodá. V lepším p?ípad? si natlu?e kokos sám, v tom horším si za sebe n?koho veme a pak je to už jen o št?stí. a toho bych Vám lidi p?ál hodn?, jelikož na našich silnicích je ho hodn? pot?eba.
Ješt? taková úsm?vná v?c- hodn? z Vás asi ví o tom, že jsem takovej zem?d?lskej synek, kterej v lét? jezdí s kombajnem. KOmbajn, se kterym jezdim já, je asi to nejv?tší hovádko, který se k nám dováží a když ho potkáte na silnici, tak nadáváte jako prase, že se tady plazí takovej srá?. Jenže pole se sklidit prost? musej žejo!!! jinak byste nem?li chleba a rohliky :)
Jednou jse takhle jel s pole - samoz?ejm? s doprovodem. U nás jsou takový okresní silni?ky že když po nich jedu, tak jsem objema kolama v p?íkopu. Tak si to tak valim po cest? svojí top spýd - 30 kmh a najednou koukám do zrcátka a vidim ?ákýho týpka na banditovi jak se m? pokouší p?edjet, blikal, troubil, gestikuloval ale nepomohlo to. Jelikož jenom zadní pneumatika je široká cca 70 cm a p?ední rovnej metr musíte uznat sami že kdybych ho pustil a nedej bože m? t?eba prdla hadice od serva, nebo se to n?jak rozhoupalo - ?ídí zadní náprava - tam by to hošan asi nep?ežil. Nic, tak jsem si po?kal až bude trochu širší cesta abych ho pustil. Když se tak stalo, tak jsem zajel s kombajnem k p?íkopu a hodil blinkr. Frajer m? p?edjel a zastavil p?edemnou. slezl z motorky a snašil se m? dostat na schudky do kabiny. když jsem to zaregistroval, tak jsem vylezl z kokpitu a trochu ho uklidnil. za?al m? nadávat a jelikož jsem takovej jakej jsem, tak jsem mu taky n?co ?ekl.
Nevim, ale n?který lidi si prost? n?uv?domujou rizika, který n?který dopravní prost?edky p?edstavujou. Vono jet s takovým kolosem, kterej je šikorej jako 3 osobní auta a dlouhej jako tejden p?ed vejplatou, a ješt? k tomu ho ?ídit zadní nápravou - docela vratký, není zase taková sranda.Takže lidi, jestli m?žu mít takový ponau?ení, tak vás prosím abyste až proti vám pojede n?jakej a? už jakejkoli takov?jhle stroj rad?ji zastavili poku?možno n?gde mino silnici, jelikož je to docela vo držku se n?kde vyhejbat.

Ježiš, já zase moralizuju, hr?za, ale n?co na tom je. :)
slušný ?lánek :lol:
ho visto,ho preso,comperare ... per amore ...Ducati

Offline Ice

• Odborník
    • motogang
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 12/09/2006, 06:27 »
Mír traktor?m celýho sv?ta... Na Godziho si vzpomenu pokaždé, když jdu kolem synovce a nete?e, když koukají na dvd Auta... Plašení traktor? v jedné ?ásti filmu je poetické.... :D
Suzuki Bandit 1250 SA r.v. 08, Jawa 350 r.v. 66, dříve Cagiva Canyon 500 r.v. 2000 (vzpomínám v dobrém)

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #9 kdy: Úterý, 12/09/2006, 06:58 »
Citace: Mikusak
P?esn? po stejné situaci jsme z kámošem ošet?ovali takymotorká?e, kterého to  vyneslo do protism?ru a svým kolenem trefil projížd?jící auto v protism?ru. Jeli jsme za tím autem, takže v p?ímým p?enosu... Chlapec m?l prakticky urvanou nohu v koleni! Když se dostal z prvního šoku, hrozn? se divil, že to nezvlád... P?ece to tolikrát vyšlo! (dodávám já.)

PS. Možná že n?kte?í kolegové z Chorvatska te? lépe pochopí, pro? jsem jim nesta?il!!!
No ja to urcite chapu Miku.

Citace: ice.p
Mír traktor?m celýho sv?ta... Na Godziho si vzpomenu pokaždé, když jdu kolem synovce a nete?e, když koukají na dvd Auta... Plašení traktor? v jedné ?ásti filmu je poetické.... :D
Jo plaseni bylo moc hezke a kdyz se tam vyritil Frank, nebo jak se jmenoval ten kombajn, taky jsem si vzpomnel na Godziho :).
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline Darkness

• Sponzor CC 2013
  • Aktivní člen
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #10 kdy: Úterý, 12/09/2006, 07:21 »
Kombajny bych zakázal. A místo Godziho kombajnu by hned m?lo práci sto maník? s kosou a ješt? k tomu klidn?jší silnice. Asi budu muset do politiky :)
Suzuki DL 650 V-STROM (Týna :) )
bejvalky: Kawasaki ZZR 600, Cagiva Canyon 500, Jawa 350-634, Jawa 350-639, Simson S51 enduro, Gilera skutr

Offline sejrac

• EXVL 23.1
  • Administrator
  • Odborník
    • http://www.sejrac.com
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #11 kdy: Úterý, 12/09/2006, 07:48 »
Citace: Darkness
Kombajny bych zakázal. A místo Godziho kombajnu by hned m?lo práci sto maník? s kosou a ješt? k tomu klidn?jší silnice. Asi budu muset do politiky :)
Jasne a taky by nam tolik nekur*ily silnice kdyz by pochodovali ve farmarkach. Ale zase by to bylo bylo mozna i nebezpecnenjsi, ono kdyz potkas bandu s kosou pres rameno, tak z tebe muze byt razem bezhlavy ritir :). To uz je mozna lepsi se nechat vyhnat nekolikatunovym kolosem do pangejtu, v nejlepsim pripade mezi svestky.
S11 >> J550 >>  S51E >> CC 600 >> MTS 620 D >> SF 848 >>DMhc 659  <<

Offline Mikusak

• Honda CBF 1000s
  • Aktivní člen
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 12/09/2006, 10:18 »
Týý´vole, založíme hnutí za zrušení kombajn?!!! Jsem pro. Zakládám firmu na výrobu cep?! Nebo cepák??
A všechno je jinak... Mik.

Offline spatas

• YAMAHA FZ6
  • Global Moderator
  • Odborník
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #13 kdy: Úterý, 12/09/2006, 15:00 »
Ja vybrabim topurka  a brousky.
Lepší je ztratit sekundu v životě, než- li život v sekundě!!!

Offline godzi

• I like Japanland
  • Odborník
    • www.woloupejsiho.nz
Bacha na p?edjížd?ní ...
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 12/09/2006, 21:15 »
tak já Vám na to cepuju :)

ale byl by to docela mazééc, kdyby se m?lo t?eba 80-ti hektarový pole sekat kosou a pak mlátit cepama. To by z toho asi lidi docela zcepen?li :) :)
ale nápad dobrej
Hayabusa 1,3 MPi